Новини

Імплементація науково-педагогічних досліджень у програми підготовки освітян

У п'ятницю, 17 травня 2024 р., викладачі, студенти й аспіранти кафедри інформатики стали учасниками VІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених “Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід”.
Ця конференція бала цікавою тим, що на ній доповідалися результати окремих науково-педагогічних проєктів кафедри інформатики.
Олена Семеніхіна представляла дослідження проєкту "Використання ІТ в мовній підготовці", який виконано в рамках співпраці молодих науковців кафедр інформатики й української мови та зарубіжної літератури нашого університету, а також інших закладів освіти України.
Інна Шишенко, яка успішно закінчила докторантуру при кафедрі інформатики та успішно захистила дисертацію, представляла власне бачення комунікативних стратегій і тактик учителя НУШ в умовах інтерактивного цифрового освітнього середовища.
Юлія Руденко, докторант кафедри інформатики, торкнулася проблеми трансформації медіаграмотності в інформаційну гігієну, яку вона відслідковує в рамках власного наукового дослідження.
Результати, що доповідалися, знайшли відображення в освітньо-професійних програмах підготовки бакалаврів і магістрів середньої освіти спеціальності 014 СО (інформатика) та аспірантів спеціальності 015 Професійна освіта (цифрові технології).
За результатами доповідей відбувся круглий стіл із зацікавленими в розвитку ОПП та ОНП особами, на якому обговорювалися додаткові зміни до змісту освітніх компонентів згаданих програм відповідно до отриманих наукових результатів.

semenog 2 6e034  semenog 11 semenihina d8e63

semenog 12 shishenko 13555  semenog 13 rudenko 590ec