Новини

Участь представника СумДПУ у Міжнародному форумі «Smart Building»

20-21 березня 2024 року у Києві відбувся щорічний міжнародний Форум Smart Building – міжнародна професійна виставка і конференція, присвячена світовим і українським досягненням в області інтелектуальних систем і автоматизації, енергоефективності і smart-рішень для створення «Розумного будинку» і “Розумного міста”. Одна з тем цьогорічного Форуму присвячена впровадженню нових технологій при відбудові та відновленню інфраструктури України, яка зазнала значних пошкоджень від війни.

Участь у форумі взяв професор кафедри бізнес-економіки та адміністрування, завідувач науково-дослідного сектору Віталій ОМЕЛЬЯНЕНКО. Результати Форуму будуть корисними для виконання держбюджетного проєкту молодих вчених «Організаційно-економічне забезпечення повоєнного сталого розвитку територій на основі інфраструктурно-сервісної методології розвитку інноваційних спільнот», що виконується у СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Під час ділової програми проведено дводенну конференцію з виступами понад 50 спікерів (https://www.smart-building.com.ua/ділова-програма/). Виставкова зона Форуму представила понад 50 компаній, брендів, стартапів – новаторів у сфері технологій для міст та їх мешканців. Серед учасників цього року компанії: Egis, ELKO, ION, UDEN-s, Euroforvard, Jooby by InFomir, Drone Ua, EcoFlow, DWS та ін.

1 smart b498f  2 smart 93cc6