Новини

У СумДПУ імені А.С. Макаренка розпочалося виконання проєкту молодої вченої на замовлення МОН України

За результатами конкурсного відбору МОН України проєктів молодих вчених у СумДПУ імені А.С. Макаренка у 2023-2025 рр. за рахунок коштів загального фонду державного бюджету буде реалізовуватись прикладне наукове дослідження «Організаційно-економічне забезпечення повоєнного сталого розвитку територій на основі інфраструктурно-сервісної методології розвитку інноваційних спільнот». Керівником проєкту є старший викладач кафедри бізнес-економіки та адміністрування, науковий співробітник науково-дослідного сектору, доктор філософії Олена ОМЕЛЬЯНЕНКО. До виконання проєкту залучені представники кафедр бізнес-економіки та адміністрування, української мови та літератури, громадського здоров'я та медико-біологічних основ фізичної культури, а також вчені НАН України.
Метою проєкту є розробка аналітичного інструментарію та організаційно-економічних механізмів повоєнного відновлення сталого розвитку територій на основі інфраструктурної складової забезпечення благополуччя локальних громад для уникнення соціальних, екологічних і економічних проблем війни та їх апробація в рамках пілотних інфраструктурних проєктів.
Результати проєкту матимуть широкий спектр використання для розвитку регіонів (територій), оскільки вони ґрунтуються на адаптації основних концептуальних положень сучасних стратегій соціально-економічного розвитку до повоєнного відновлення; виявленні проблем, які виникли в контексті військових дій.

1 8fe21